понеделник, 6 септември 2010 г.

Различно


Не си спомням кога последно съм спал повече от 5 часа,спокойно и без да се притеснявам за нещо.Дори ни съм сънувал снощи.Постепенно всичко си идва на мястото следвайки някакви житейски правила,които волно или не трябва да спазваме.Правя рутинната подготовка за поредният „почивен” работен ден,защото работейки се чувствам полезен.Ежедневната среща с различни хора въпреки здравословните им проблеми е също начин на общуване,а когато успея да помогна,тези срещи стават катализатор за моето и тяхното добро настроение.Не е нужно много за да бъде един човек щастлив.Достатъчно е да мислиш позитивно и щастието само ще дойде.Мисълта е като отворена врата за настроенията.Онова,което се случва или не се случва в живота ни е пряко свързано с нашите мисли и възприятия.Понякога много неща изглеждат и се възприемат нееднозначно погледнати от различен ъгъл.Преди години бях много импулсивен.Когато ми хрумнеше някаква идея,правех всичко възможно тя да се реализира до момента в който не се сетя за друго.Отчитам го за грешка,защото липсваше последователност,но няма как да върна времето назад.Време е да излизам.Приятен ден с много положителни емоции и усмивки!

6 коментара:

 1. Наниз от мисли, красиво изписани.
  Но извинете дързостта ми Аполон, не е ли именно внезапният импулс онази искра, която пленява сърцата ни и обсебва мислите ни. Не украсява ли именно той целият ни свят и не давали именно той силата и смелостта да продължим борбено напред?

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте:)Права сте,че внезапният импулс пленява сърцата и обсебва мислите ни,но не винаги последствията от тази импулсивност имат положителен заряд.Онова,което ни дава сила да продължим е Разума,който често пренебрегваме!Приятна и щастлива вечер,Лавандулови полета:)

  ОтговорИзтриване
 3. Има вярно и във вашите думи, Аполон. Но не Разума е този , който пренебрегваме, а чувствата, които силно ни вълнуват. Досадно и уплашено скрити зад Думите "Трябва" и "Редно е" , послушали крещящият Разум. И точно тогава изоставяме импулса....
  Лека вечер и на Ва Аполон

  ОтговорИзтриване
 4. Приятна вечер ти пожелавам, наслаждавай се на мига, без да го анализираш много. Някой път импулсът ще ти хареса, а друг път не...Така е.

  ОтговорИзтриване
 5. И аз често съм подвластна на импулса и емоциите си.Особено,когато го правя заради любим човек,приятел,близък.И не,че Разумът не ми нашепва предупредително...Аз пак се вслушвам в гласът на Сърцето.И не съжалявам,дори след време да съм го видяла като грешка или слабост.

  ОтговорИзтриване
 6. Здравей,Савлена:)И аз не съжалявам за неща,които съм направил,но трябва повече да мисля преди да направя каквото и да е:)Приятна вечер:)

  ОтговорИзтриване