неделя, 21 ноември 2010 г.

Гледна точка


През последните две десетилетия след „прехода” някой може ли да каже каква държава сме всъщност?!Комунистическа,социалистическа или капиталистическа?Според моето скромно мнение отговора е нещо извън рамката на общоприетото и познатото,защото стандарта на живот и постигнатото през тези години в сравнение с други постсоциалистически страни поставя България на едно от последните места освен в графата престъпност!Темида нехае и определено е със завързани очи,но вижда избирателно.Зависи от банковата сметка на ищеца или подсъдимия.”Ние ги хващаме,а те ги пускат…”- спомняте ли си тази крилата фраза на настоящия български министър-председател?Нищо не се е променило! Няма правила!Обикновените хора са само статисти,а понякога и нищо неподозиращи жертви.В този маргинален оазис с обезличени лица корупцията е на всички нива,а личното облагодетелстване цел номер едно.Безкрайните политически проекти с обещания за светло бъдеще без конкретна обосновка как точно ще се случи все повече тласка страната към икономически дисбаланс и съответно изолация в нашите географски ширини.Темата е безкрайна и всеки би могъл да направи своя интерпретация по нея.Преди да приключа от моята гледна точка,няма как да не взема отношение и по случващото се в Несебър.Незаконно строителство,добре,но нима това е начина да показваме мускули пред Юнеско или всичко ( отново ) се прави по познат сценарий - хляб и зрелища?!Дори Стивън Спилбърг би завидял на нашите политици за изобретателността,която имат!

4 коментара:

 1. Привет,Живко!Случката и действията в Несебър е прах в очите на европейците и златен прашец по рамената на управляващите ни.Не знам дали ,слушайки и гледайки репортажите по родните ни медии,ти направи впечатление една фраза:"за хотелите не бе установено документално и законово нарушение".Фраза,в която се крие и разковничето.Многото пари изляти в бетон водят до много пари изляти в нечии банкови сметки и запушили нечии усти.А малкият човек?Ами него кучета го яли или багери му срутват стаичката за децата...
  Друг е въпросът за лакомията на някои такива новоизлюпени собственици,предлагащи "стая за нощувка" в един карго контейнер,монтиран на двора с подобаваща дворна WC.Но това е другата страна на медала.
  Успешна седмица!:)

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей,Савлена!Както винаги ще се мери с "двоен аршин" и потърпевши ще бъдат обикновените хора,а не построилите хотели за милиони!Позната история,нали?Успешна нова седмица и от мен!

  ОтговорИзтриване
 3. Трябва да има закони и тези закони да се спазват от всички. Да се прилагат, а не само да се гласуват. В момента е беззаконие по всички посоки. И как още живеем в тази бъркотия не ми е ясно!

  ОтговорИзтриване
 4. В България е Рай за беззаконието,Цвети!Едва ли някога ще се оправим.Не,докато има безкрайно политическо противопоставяне просто на инат!

  ОтговорИзтриване