сряда, 2 март 2011 г.

Така мисля...


Много е трудно да водиш борба със себе си!От една страна е желанието да “скъсаш” веднъж завинаги с всичко,което не ти харесва, а от другата е страха да се промениш. Физическите недостатъци лесно биха могли да се „скрият” средата, но това не е достатъчно! Възможна ли е подобна метаморфоза?Убеден съм! Социалната изолация и общуването само в социалните мрежи няма как да замести живият контакт, все още не!Тук най-близките хора и приятелите са „огледалото” в което всеки може да види собствените си недостатъци и да направи първата крачка към своят нов начин на живот.В същност, точно в такива моменти човек разбира какво е истинското значение на приятелството пречупено през призмата на реалността.Самото присъствие на някой,който е съпричастен с болката и радостта ти е символ на доверие, което нямаш към „Аз”-а си! Не винаги приятелският шамар е болезнен!Той те „приземява”, сваляш „розовите” очила и виждаш, че звездата, която си следвал е била плод на твоето въображение! Нереална и абсурдна реалност! И тогава променяш всичко, но без страх, защото вече си разбрал как не би искал да живееш!

3 коментара:

 1. Очите са много важно нещо...И скайпа не помага...Не е като на живо...

  ОтговорИзтриване
 2. Проблемъте в случая със социалните мрежи е в самите хора, които очакват неща, които в повечето случаи, социалните мрежи не могат да дадат. Те имат други функции. Все пак помагат на много самотни хора да не се чувстват чак толкова самотни, което е добре. Помагат да се контактува с хора, които са толкова далече, че по друг начин , ти и не би могъл да се срещнеш с тях. Това обаче, не предполага да потънеш на 100% във виртуалното и да оставиш реалното. Всичко зависи пак от самия човек.
  Колкото до промените на самия себе си-не става отведнъж, и завинаги. Става - осъзнаване, промяна, постепенно, работа над себе си- това е с години работа. Но е важно да се започне...
  Приятна вечер:)

  ОтговорИзтриване
 3. Така е,Цвети:)Съгласен съм и с теб:)

  ОтговорИзтриване