понеделник, 21 март 2011 г.

Защо ?


Има нещо,което не разбирам. Вече почти година имам страница във фейсбук и блог тук. Знаете, че често публикувах снимки с децата от социалният дом където все още работя само защото исках да покажа живота на нашите „различни” деца в малко по-различна светлина от тази, която тенденциозно се налага в медиите, а имено , че служителите в тези домове са престъпници и нищо не се прави ! Не съм искал по никакъв начин да уроня престижа на институцията или да засегна някой. Да, ама не ! Не така мислят ДАЗД ! Питам ! До кога уважаемите държавни институции ще крият какво се случва в социалните домове и не показват позитивното, хубавото, резултатите от труда на хиляди работещи в социалната сфера за жълти стотинки, водени единствено от призванието си ? Тази информационна завеса , която отново се спуска нима не е белег на едно минало време или все още не сме излезли от сянката на тоталитаризма ?! Как вие , които никога не сте посещавали социален дом ще знаете как живеят децата с ментални и физически увреждания, ако тези домове нямат блогове, сайтове и т.н. средства за информация ? В ДАЗД грешат ! Не се прави така !Рехабилитаторите , които работят в подобни домове се броят на пръсти ! Уморих се от абсурдите на които ставам свидетел …

( Изтрих всички снимки и публикации за децата от социалният дом )

4 коментара:

 1. Прав си! Неинформирани, манипулирани, некомпетентни ....това са хората, такива са масите, чието вездесъщо мнение дава оценка на работещите в социалната сфера.Това е нашето "велико" общество. Тъжно е, но ..може би аз не разбирам или не съм съвсем наясно, защо изтри снимките и публикациите? Не е ли точно този момент, в който трябва да отстояваш своето?

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей, Weebs !Изтрих снимките, защото бях "предупреден", че ако не го направя , биха ме подвели под съдебна отговорност, което абсурдно, но вече нищо не ме учудва !

  ОтговорИзтриване
 3. Меко казано абсурдно. Съдебна отгорност... интересно ми е на какво правно основание?! Както и да е, може много да се разчепква въпроса, но нямам намерение да спамя повече, просто искрено се възмутих от нелепата ситуация, в която си попаднал.

  ОтговорИзтриване
 4. Беше посочен чл.16 ал. 3 от Закона за закрила на детето който гласи, че Социалните работници и длъжностните лица се задължават да спазват нормативните изисквания за защита на личните данни, станали им известни при или по повод осъществяване на мерките за закрила на детето, както и да зачитат честта и достойнството на личността. Вече не зная какво да мисля, Weebs ...

  ОтговорИзтриване