вторник, 11 януари 2011 г.

Не съм престъпник

Знаете ли,писна ми да слушам едно и също,да чета едно и също, да ставам свидетел на това как се манипулира общественото мнение за така наречените престъпления в домовете за деца с ментални и физически увреждания.Стига вече!Хайде,нека властимащите най-после затворят въпросните институции и така да се сложи край на този кошмар достоен за сюжет на Хичкок!Но тогава за какво ще пишат в медиите?!Нали е по-интересно с главни букви някъде да пише как дете е вързано за радиатор ,после малтретирано от възпитателя си,а обикновеният читател солидарен с автора на статията гневно възкликне – „..затвор за престъпниците,тези там трябва да се линчуват…”!Мнозина от тази гневна аудитория хора никога не са влизали в социален дом.Никога не са прегръщали болно с неизлечима болест дете,никога не са целували плачещите му очи,защото „мама” може да бъде и чичкото,който ден и нощ подържа парното за да им е топличко!Много от тези хора никога не са хранили болно детенце залък по залък с часове,защото само то не може, приковано на легло от болестта си!

РАБОТЕЩИТЕ В ДОМОВЕТЕ ЗА ДЕЦА С МЕНТАЛНИ И ФИЗИЧЕСКИ УВРЕЖДАНИЯ НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!
Един ден всичко ще свърши!Обновените с милиони левове сгради на социалните домове ще функционират с друго предназначение,може би частни домове за възрастни..България ще бъде част от Шенген,България ще бъде с ново лице пред света,а децата,дано децата не бъдат цената за признанието,което ще получим!

4 коментара:

 1. Когато става дума за деца , у мен изплува милост, топлина , майчинско чувство.Никога не мога да си помисля че чистите детски очи могат да бъдат наситени с престъпни помисли.

  ОтговорИзтриване
 2. А като се закрият тези домове, къде ще отидат децата?!?

  ОтговорИзтриване
 3. Ами, не зная дали ще е толкова добре, защото има ли толкова центрове и къщи? А и осиновяванията-сега пречи ли нещо да бъдат осиновявани?

  ОтговорИзтриване
 4. Националната стратегия е това да се случи до края на 2014г.Лошото е неприемственноста в политиката на всяко правителство.Обикновено преди избори всички знаем колко много са щедри нашите политици поне на обещания.Разбира се промяната тепърва предстои,но всичко трябва да бъде съгласувано и с общините.Тук е основният проблем и друг,липсата на адекватни стимули за квалифициран персонал.Ще видим,Цвети!Аз съм малко скептичен за тази реформа,защото пак казвам,държавата няма ресурс!Дано се осъществи всичко,което са намислили!

  ОтговорИзтриване