сряда, 12 януари 2011 г.

Влюбен Мечо Пух


Тази сутрин Мечо Пух се събуди малко объркан.Разтърка с лапи сънливите си очички и първото нещо,което направи е не да бръкне в гърненцето с меда,а да излезе навън все още не съблякъл нощничката си.Търсеше нещо.През това време,Робин и Прасчо,също подранили, тичайки се зададоха откъм ливадата на Йори,който толкова силно хъркаше,че чак старият язовец беше напуснал убежището си въпреки умората от среднощният лов.Пух не виждаше приятелите си залисан в търсенето.Надничаше в храстите,под пейката на двора,разрови дори купата сено,която бе събрал за магаренцето.Озадачени,Робин и Прасчо се доближиха до него.
-Хей,Пух-вкупом се провикнаха-какво правиш?Да не би да играеш на криеница ?
Подхвърлиха закачливо и започнаха да се превиват от смях.Това натъжи малкото мече,което сведе глава и бавно се прибра в къщи.Никой не го разбираше и всички му се присмиваха,а той искаше само да бъде добър и да помага с каквото може.Легна на все още топлото си легло,зави се с пухкавата завивка,подарък от баба и заплака.Мечо Пух се беше влюбил за първи път в една ниско прелитаща красива пеперуда,която вчера закачливо кацаше на нослето му и така докато се стъмни. Тя беше най-красивото и нежно същество,което е виждал.А през нощта сънува,че и той си има крила,не чак толкова красиви,но достатъчно истински за да полети с тях високо,високо.
Робин остана на двора,а Прасчо,най-добрият приятел на Пух,почти безшумно тихичко влезе в стаята,приближи се до леглото и прегърна все по-силно плачещото мече.
-Пух,какво се е случило?- питайки загрижено- не мога да те гледам така…
Пух се обърна към него и каза:
- Къде ли не я търсих,почти я докосвах в съня си и тя мен.Каза ми,че се казва Любов,а после и още нещо,че ако наистина обичам,отново ще се видим и отлетя,пърхайки с вълшебните си крила обагрени с различни цветове.Аз обичам,Прасчо,обичам мед,ягоди,малини,теб,Йори,Робин и всички други животни от гората,но не я виждам…
Прасчо се усмихна дружелюбно разбирайки,коя е причината за странното поведение на Мечо Пух.
- Любовта,която търсиш,не се яде,Пух.Да, наистина лети и може да те понесе на крилете си стига да повярваш,че Тя съществува и тогава ще видиш не с очи,а чрез сърцето си своята Любов….

Това е моята интерпретация на нещо преживяно.Това мече ... Това мече промени живота ми!Как?Дълга история,приятели,която ще оставя за себе си!

4 коментара:

 1. Живко, интересна интерпретация...Явно много ти е повлияло:)))Приятна вечер!

  ОтговорИзтриване
 2. Наистина е така,Цвети!Приятна вечер и от мен:)

  ОтговорИзтриване
 3. Любимият ми Пух - влюбен! Страхотно е! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 4. Радвам се , че ти хареса тази приказка :)

  ОтговорИзтриване