сряда, 19 януари 2011 г.

Историята на Фейсбук и още нещоИсторията на Фейсбук -само за няколко години от създаването си Фейсбук надхвърля дори най-смелите очаквания на създателя си Марк Зукърбърг.Започнал почти на шега с група свои колеги от Харвард през 2003г.,днес социалната мрежа има регистрирани близо 500 млн. активни потребители.Нейната популярност расте с геометрична прогресия,а стойността на проекта е повече от 50 млрд. долара!Наистина впечатляващо!
След като се събудя сутрин,първото нещо,което правя е да отворя профила си.Отговарям на приятелите оставили коментари под мои публикации и денят започва.Почти навсякъде в Карнобат има free wi-fi и между процедурите влизам в сайта чрез смартфона.До колко можем да се пристрастим към социалните мрежи.Кликнете ТУК и ако вече покривате 20-те признака за пристрастеност,забравете лаптопа или всякакво друго устройство с достъп до интернет и отидете на планина далече от виртуалният Свят!Все още не съм стигнал този стадий,но май започнах да се "разболявам"!Приятен ден(пиша в регламентираната почивка,което ме кара да се замисля върху симптомите)!

6 коментара:

 1. Пристрасяването зависи от нас самите. Когато е с мярка - няма страшно, но ако те обсебва - тогава трябва да си сложиш граници. Успешен ден, Живко!

  ОтговорИзтриване
 2. Става неусетно,Цвети:(Мрежата те увлича като водовъртеж и ако не се усетиш навреме,губиш най-вече своята свобода!

  ОтговорИзтриване
 3. Живко, рядко се мяркам в профила си, за сега картинките ме увличат повече,те са ми своеобразна терапия след работа и това е:)
  Освен това мразя да пиша, особено на клавиатура, пък на смартфон - хептен(смях)

  ОтговорИзтриване
 4. Кръстю,уникален си:)Винаги знаеш какво да кажеш така,че да стане весело около теб:)Ако можех да правя толкова красиви колажи каквито ти правиш,може би нямаше да пиша стихове:)

  ОтговорИзтриване
 5. Това е най-големия пример, който онагледява максимата - от нищо - нещо :)

  ОтговорИзтриване
 6. Така е Емо,но няма как да се отрече находчивостта Марк Зукърбърг:)То и Бил Гейтс е започнал почти на шега,но сега ... :)

  ОтговорИзтриване