вторник, 25 януари 2011 г.

Интернет


С какво глобалната интернет мрежа привлича толкова много хора?Днес ние сме свидетели на един феномен,който може да бъде обяснен само с една дума – „свобода”!Без да влизам в задълбочени анализи,ще се опитам по възможно най-краткият начин да доразвия тезата си!Интернет е прозорец към света за всеки,който иска да посети различни места на планетата;интернет е източник на огромна по обем информация излизаща от рамките на човешките възприятия с която обогатяваме знанията си;интернет е мост,който премахва всяка бариера и прави познатият ни Свят едно голямо семейство!Преди се питахме как са живеели нашите баби и дядовци без телевизор,а утре поколенията след нас ще се питат как са живеели в миналото без интернет!Революцията на технологиите през миналият век постави началото на една нова ера,ако щете в еволюцията на човечеството!Не е далече времето,когато фантастиката от сценариите на Джеймс Камерън ще бъде съвсем реална в нашето ежедневие!Възможността да се виждаме по Skype без значение от разстоянията,възможността да наблюдаваме домовете си от разстояние,а в този ред на мисли ще добавя само,че вече има построени реални жилища в които собствениците им имат достъп до всичко в тях чрез интернет;GPS-а и т.н. и т.н.Пристрастяването към нета е друга тема,но вече функционират клиники лекуващи интернет-зависимостта!Симптомите са напрежение,нервност,повишено кръвно налягане,а в някои случаи дори агресивност !Изброените симптоми се проявяват при невъзможност по една или друга причина да се осъществи достъп до интернет!Тук думата имат психолозите!Интернет е необходимост и колкото по-бързо се адаптираме към възможностите,които ни предоставя ,толкова по-бързо „ще влезем в крак” с новото време!

2 коментара:

  1. Нека не се убеждаваме взаимно ,в неща които са и по-различни.Това няма да ме накара да се откажа от любовта си.Тя не е зависимост.Тя е сама по себе си човешко чувство и да няма НЕТ , тя е жива.

    ОтговорИзтриване
  2. Интернет дава много големи възможности и информация. Отричат го само тези, които не желаят да се научат да работят с компютри или искат да ги ползват за игри. Голямо плюене срещам и срещу ФБ, което пък изобщо не мога да разбера. Какво им пречи тази социална мрежа...Както и да е. Зависим ще станеш, ако не си поставяш граници. Така можеш да станеш зависим от всичко. Лека вечер, Живко:)

    ОтговорИзтриване