петък, 28 януари 2011 г.

Тревожна констатацияЗабелязвам нещо тревожно поне при себе си.Пиша все по-грозно,толкова грозно,че дори самият аз понякога трудно разчитам написаното.Ежедневното писане и работа с компютър,особено когато трябва да се „набира” текст,измества писането „на ръка”!Когато все пак се наложи,вече чувствам(е) някакво неудобство и след няколко минути хвърлям нервно химикала.С клавиатурата се справям много по-добре.Почти всеки човек си има бележник в който записва предстоящи задачи,контакти или нещо,които му е харесало и не иска да го забрави.Днес за тази цел служат PDA(личен цифров помощник),мултифункционалните таблети с различни приложения,компактните нетбуци,а тези,които нямат възможност ,използват органайзерите на мобилните си телефони!Дали не идва „края” на ръкописното писане ,такова на каквото са ни учили в училищата ?Дигиталните технологии и компютрите все по осезаемо навлизат в бита на хората!Може би ще се намерят някъде поддръжници на тезата,че развитието на технологичният прогрес е вреден за човечеството и един ден ще доведе до неговото самоунищожение!Дано не са прави!Всичко зависи от мен,от теб и разума на всички!

6 коментара:

 1. Не, няма да се измести писането на ръка, така както книгите в книжната им форма си съществуват, макар, че предричаха, че ще изчезнат...Така че независимо как пишем - красиво или грозно, то си остава. Лека вечер, Живко!

  ОтговорИзтриване
 2. Живко, нямам го този проблем:)
  Мога да пиша и красиво, но на лекции пишех бързо и грозно Имам няколко почерка, поради чертането налитам на тоя, архитектурнния, свободен блок, технически
  Мразя да пиша, обаче всякак, най-вече с такава дребна клавиатура, като на снимката, дето си турил:)))
  ---
  Като бях шеф и си бях надвил на масрафа имах диктофон, малък, скъп за времето си многофункционален и правех гласови бележки, които се включваха в необходимото време и ми напомняха
  Сега по технически причини не мога да го ползвам:(

  ОтговорИзтриване
 3. Твоят оптимизъм е без аналог,Цвети:)Лека и на теб:)

  ОтговорИзтриване
 4. Аз пиша красиво,но с технически шрифт.Бащоа ми преди 10 ноември(1989г.) рисуваше плакати и правеше транспаранти в цяла карнобатска околия:)Владееше всички видове шрифтове и малко прихванах от него,а ти още тогава си използвал СРС-та :)Приятна вечер,Кръстю:)

  ОтговорИзтриване
 5. Аз мога да пиша всякак, но често пропускам някоя друга буква. Отдавам го на клавиатурата, но май писането ми идва в повече та...

  С нетърпение очаквам момента, когато ще спрем да пишем, а ще диктуваме на ПС-то. Тоава предричам втори бум в блог сферата :)

  А колкото до технологиите - те са част от настоящето и бъдещето ни. Но не се наемам да предвидя кое ще бъде по-устойчиво техниката или ние. Но ако следваме теорията на Дарвин, то на някакъв етап ние ще станем излишни ;)

  ОтговорИзтриване
 6. Дано теорията на Дарвин не се превърне в реалност,Емо,но пак казвам,всичко зависи от хората и как ще използват необратимото развитие на технологиите:)

  ОтговорИзтриване