неделя, 1 август 2010 г.

Неделно утро


Често пъти се е случвало да се събуждам сутрин с мисълта,че и днес няма да бъде по-различно от вчера.Рутинни занимания-кинезитерапия,масажи,гледане на телевизия и четене на книга (ако не съм достатъчно уморен).Понякога имам чувството,че съм като робот,който прави всичко машинално следвайки параметрите на предварително зададена програма.Сиво еднообразие,еднакви декори,познат сюжет и еднакви артисти,защото и в стихотворенията си съм писал,че живота е като сцена и от нас зависи дали ще бъдем под светлината на прожекторите.Май не съм добър сценарист.
Обобщавайки изминалите дни от седмицата виждам,че в личен план вече има някаква яснота за бъдещето макар и с негативни окраски.Почти е сигурно,че преструктурират социалното заведение.Вероятно ще се вместя в общата схема,но не съм застрахован от съкращение.Не обръщам внимание на Самотата.Все още вярвам,че ще изгрее слънце и на моята улица.Искам да ме забележат и да оставя следа след себе си .
Приятен неделен ден и нека усмивката да не слиза от лицата ви .Въпреки всичко !

3 коментара:

 1. Благодаря!Не е лош, но жегата ме мъчи:)
  Важното е,че има настроение :)

  ОтговорИзтриване
 2. Жегата е мор,особено за по-пълнички като мен :(Но,щом има добро настроение,какво по-хубаво от това :)

  ОтговорИзтриване
 3. Здравей, Аполон:) То почти при всички ни е така - да си мислим често, че сме попаднали в схема. Но може и има начини да се излиза оттам. Малко усилие и разчупваш нещата. Правиш нещо необичайно. Или си позволяваш дори и за час само да отидеш, където не си бил. Не е трудно, но се иска желание, защото понякога и то липсва...Лека вечер:)И усмивки:)

  ОтговорИзтриване