неделя, 29 август 2010 г.

Маскарад или ...?


Искам да има парламентарни избори.Когато започне предизборната кампания,следя с интерес предизборните дебати.Слушайки политическите лидери как разпалено запознават обществеността със своите идеи,някак аха да повярвам,че въпрос на няколко стотин дни е да станем Швейцария на Балканите.Да,ама не!Фразата,която обичаше да казва Петко Бочаров ,само илюстрираше нагледно липсата на ясен поглед върху проблемите,които трябва да се решат.Лутайки се в лабиринта от партии,често губим способността си да вземаме адекватни решения.Някъде четох,че ние имаме най-много партии на глава от населението,цели 277(цифрата може да не точна).Излиза,че почти всеки гражданин на Републиката би могъл да регистрира своя партия,сдружение или движение стига да представи в ЦИК необходимият пакет документи.И после,почват едни концерти,в някои музикални браншове чупят рекорди по посещаемост,търговията с трикольори, балони ,наливна бира и кебапчета процъфтява и т.н и т.н.Едно и също до втръсване!”Гласувайте за бюлетина номер … и ние ще променим живота ви към по-добро”.Смях и то с глас.Докато гледаме в различни посоки,пак променяме живота си,но с обратен знак.Писна ми от този маскарад.Нещо не се получава!Някъде грешим,но къде?!Не е нормално най-бедната страна в Европейският съюз да бъде България,а имаме необходимите ресурси наистина поне малко да се вдигне жизненият стандарт.

5 коментара:

 1. Аполон, явно тази система не работи. Трябва ни нещо ново. В Швейцария всички въпроси се решават с референдуми. И най-незначителните. Не мислиш ли, че това е по-демократично.

  ОтговорИзтриване
 2. В една Германия или Швейцария наистина могат да прилагат и други методи според мен.Дори им излиза и по-евтино.Но у нас българската част от населенито е с ограничен брой.А и трудно се обединява.Такива фактори влияят и на методите, които в такива условия излизат и по-скъпи.

  ОтговорИзтриване
 3. Само ротационният принцип ще ни оправи,а ? (смях)

  ОтговорИзтриване
 4. Цвети,Лилиа,аз определено бих желал да има референдуми.Само тогава ще се чуе гласа на народа :)

  ОтговорИзтриване
 5. Само това не сме опитвали,Кръстю:)Лека:)

  ОтговорИзтриване