събота, 21 август 2010 г.

За "прехода" и още нещо


Днес е един от дните когато работният ми ден е 14 часов.На едно място в блоговете индиректно ме нарекоха „мижава душица”,защото дохода,който имам от частна практика многократно надхвърлял моята работна заплата,а не съм плащал данъци за това.Бих си плащал,но използвам една „вратичка” в закона за месните данъци и такси на общината в която живея.Нямам угризения на съвестта .Нека малко си напрегнат умовете.Не съм чак толкова добър самарянин за да сваля и последната риза от гърба си.След „демократичните промени” през 1989г. ,спортистите първи се ориентираха в обстановката ,те бяха и първите законодатели в оглозганата от тоталитарният режим държава.Създадоха империи с огромен финансов ресурс,разполагаха с огромно влияние,сивата икономика процъфтяваше,безработицата растеше,а инфлацията стигна своите най-високи стойности по време на Виденовата зима (1996г.).В тези екстремни условия,всеки сам намираше начин за оцеляване,защото глада е по-силен от морала и нравствените ценности.Така,година след година всяко правителство даваше своя съществен принос за изграждането на народопсихологическият профил на българина.Шопската поговорка(простете,ако не е ) „Я не сакам на мен да ми е добре,сакам на Вуте да му е зле” винаги е актуална(за съжаление).Безброй политически партии,безброй икономически интереси ,пълния управленски хаос са онези камъчета,които вече обърнаха колата на „държавната машина”.Има ли изход от кризата?Да,има,но трябва всички да бъдем единни.Спомнете си какво е направил Хан Кубрат с пръчките пред синовете си.Само сплотени бихме могли да спасим страната си от загуба на суверенитет.Усвоеното през последните 20г. направи хората егоисти.

3 коментара:

 1. И на теб не ти се спи :(
  Дълга е темата, не е за коментар, но спортистите (борците) бяха само оръдието Пуснаха ги,много хитро Тарторите им се пооправиха, но истинските играчи са зад кадър
  Дълга и мръсна работа:)
  Почини си, няма как ,животът продължава :)

  ОтговорИзтриване
 2. Наистина трябва да си лягам:)Можех да понапиша още нещичко,но темата както казваш е безкрайна.Благодаря,че намина,Кръстю:)

  ОтговорИзтриване
 3. Дори и не ми се мисли за този преход. Объркана работа и на повечето ни дойде прекалено много. Но...сега е почивка и да мислим за нещо по-приятно:)))Усмивки и разходка навън е най-малкото, което може да се направи в тази посока:)Хубав ден, Аполон!

  ОтговорИзтриване