четвъртък, 26 август 2010 г.

Самота,Тишина и Аз


Каква тишина.Преди се плашех от нея, бягах, криех се, настигаше ли ме веднага се „заключвах”и не я пусках да влезе в дома ми, защото Самотата, която отдавна се бе настанила там точно това чакаше.Самота, Тишина и аз.Не можех, а и не исках да си представя такова съжителство, но те бяха толкова настоятелни, че накрая се предадох. Уморих се. Имам чувството, че се въртя в затворен кръг.Каквото и да правя винаги се връщам в изходна позиция.Колко пъти Щастието е протягало ръка към мен, почти сме докосвали пръстите си, но някаква невидима преграда все заставаше между нас като проклятие.Веднъж преобразена като птица, Любовта кацна на рамото ми.Мислех, че е сън.Не вярвах,че е тя,защото съществуваше само в мечтите ми.Беше толкова чаровна.Усмивката й сияеше и някак с поглед казваше „-Повярвай,не виждаш ли,че аз съм твоята мечта?Винаги си искал да има някоя звездичка,която да озарява пътя в живота ти!”Не повярвах и тя си отиде.Тогава от Нищото дойде Съдбата.Погледна ме ядосано и каза:”-Ти знаеш ли какво изобщо искаш?Преградата между теб и Щастието са твоите действия и мисли, а Любовта те напусна тъй като ти така и не повярва, че тя съществува”. И ето пак съм в началото.Самота, Тишина и аз.По кой ли път да поема?Път който да не ме върне отново в изходна позиция.Всичко зависи от мен!

7 коментара:

 1. Тут берден, както казват французите!Първо не си напуснат. Второ има изход от всяка ситуация.Невъзможни неща няма, особено, когато ги желаят двама.

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей,Lilia:)Понякога не всичко става така както желая,но наистина всичко зависи от мен най-вече:)Приятна вечер:)

  ОтговорИзтриване
 3. Добър вечер,Аполон!
  Да,г-жа Самота насред четири стени е страшна ,почти колкото г-жа Тишина е крещяща в един обезлюден дом.Обаче най-страшни са двете ,когато превземат душата и мисълта ни,когато оковат сърцето ни при все,че понякога сме заобиколени от празнодумие и безмислена многолюдност.И тогава се замисляш кое е по-приемливото,по-желаното?

  Впрочем ако тогава на мига не си усетил вътре в сърцето си ,че си докоснал своята Мечта,то значи наистина не е била тя-истинската ти Мечта,от плът и кръв.Вярвай,че я има реална и зрима и не спирай да я търсиш!!!:)

  ОтговорИзтриване
 4. Добър вечер,Савлена:)Понякога си мисля,че е хубаво да бъдеш с тях(самотата и тишината),а Любовта,дано не съм я обидил много и отново да се върне при мен някой ден:)

  ОтговорИзтриване
 5. Ако тя е била Любовта/мечтаната и търсената/,то тя умее да прощава и ще се върне!И не някой ден,а скоро.Ала и ти я сграбчи в обятията си и не допускай да излети,нито пък да се огорчи и натъжи.
  Лека и спокойна вечер!:))))

  ОтговорИзтриване
 6. Искам да ти пожелая, Аполон, нещата да стават така, както ти искаш:)Лека нощ!

  ОтговорИзтриване
 7. Савлена,Цвети,лека нощ и от мен:)

  ОтговорИзтриване